Kurikan kaupunginkirjaston uudet lukukoirat esittäytyvät!

Tervetuloa lukemaan meille!

Minä olen Bruno. Olen kymmenenvuotias englanninbulldoggi. Tykkään kaikista ihmisistä ja eläimistä. Ja rapsutuksista!! Olen ollut ihmiseni Tean kanssa Karva-kaveri toiminnassa mukana jo pari vuotta ja olemme vierailleet mm. hoitokodeissa ja kaikenlaisissa tapahtumissa. Nyt kokeilemme ensimmäistä kertaa lukukoiratoimintaa. Tämä on jännittävää! En malta odottaa että saan kuulla kaikkia niitä jänniä tarinoita joita luette minulle! Tykkään myös käydä metsälenkeillä, aina silloin kun en nuku, joka on myös mielipuuhaani. Ja herkkuja! Rakastan herkkuja!

Tule lukemaan minulle!

Minä olen Hippu. Olen 5-vuotias suomenlapinkoira. Olen ystävällinen, iloinen ja energinen. Olen ollut ihmiseni Tuijan kanssa Karva-kaveri toiminnassa mukana jo vuodesta 2014. Pidän kovasti lapsista ja varsinkin rapsutuksista!

Tule lukemaan minulle!

Lukukoiratoiminnan tavoitteena on edistää lukuintoa ja lukemaan oppimista. Lukukoiralle voi tulla lukemaan kuka tahansa innokas lukija jolla on vaikeuksia lukemisen kanssa.
Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukuhetkessä rauhallisessa huoneessa mukana on vain lukija (sekä lukijan mahdollinen avustaja jos tällaiselle on tarvetta), lukukoira sekä lukukoiran ihmisavustaja.

Lukija lukee lukukoiralle 15min. Lukukoirat työskentelevät kirjastossa tunnin verran joten lukijoita mahtuu 4kpl.

Varattavat ajat ovat:

BRUNO ottaa lukijoita vastaan kerran kuussa tiistaisin:

20.8.

17.9.

15.10.

12.11.

10.12.

HIPPU  ottaa lukijoita vastaan ensimmäisen kerran:

21.8.

Hipun muut päivät selviävät myöhemmin. Seuraa Kurikan kaupunginkirjaston mainontaa kirjastossa, kirjaston nettisivuilla ja somessa (instagram, facebook)!

Varaa oma lukuaikasi Kurikan kaupunginkirjastosta

puh. 044 723 1015