Olemme mukana kuntien yhteisessä e-kirjastossa

Kansalliskirjaston hallinnoima kuntien yhteinen e-kirjasto avataan 23.4.2024. Kurikan kaupunki on solminut sopimuksen e-kirjastoon liittymisestä ja varmistanut siten kuntalaisilleen mahdollisuuden e-kirjaston käyttöön.

Kuntien yhteisen e-kirjaston saa käyttöönsä silloin, kun oma kotikunta on solminut sopimuksen e-kirjaston käytöstä. Tähän mennessä kirjastojen e-aineistojen käyttö on ollut sidoksissa kirjastokorttiin. Se on tarkoittanut sitä, että e-aineistot on saanut käyttöönsä asuinpaikastaan riippumatta, kunhan vain on ollut kirjastokortti niitä tarjonneen kunnan kirjastoon. Kuntien yhteisen e-kirjaston käyttö tapahtuu kuitenkin vahvan tunnistautumisen kautta eli käyttäjällä ei tarvitse välttämättä olla kirjastokorttia lainkaan, vaan kotikunnan mukanaolo e-kirjastossa riittää.

Jatkossa tarjoamme e-kirjat, e-äänikirjat ja e-lehdet käyttöönsä kuntien yhteisen e-kirjaston kautta ja aiempi palvelu Ellibs päättyy. Omina palveluinaan tuttuun tapaan kirjastokorttiperusteisesti jatkavat Eepos-kirjastojen elokuvapalvelu Cineast sekä musiikkipalvelut Naxos ja Rockway.

Vielä ei ole täyttä varmuutta saavatko kurikkalaiset uuden e-kirjaston käyttöönsä heti sen avajaispäivänä, mutta tiedotamme asiasta tarkemmin, kun saamme lisää tietoa.

Lisää tietoa e-kirjastosta löytyy sen omilta verkkosivuilta https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/etusivu/e-kirjasto.